Geschiedenis

In 1981 bedacht de heer de Klerk om in Heinenoord een vlooienmarkt te beginnen die iedere zaterdag open was. Deze markt werd vernoemd naar de Witte Boerderij: De Witte Markt. Hij groeide in drie jaar tijd tot maar liefst ca. 50 kramen. In 1984 verhuurde de heer de Klerk De Witte Markt aan de vaste bezoekers, de heer en mevrouw van Eijk.

Binnen een half jaar groeide het aantal kramen naar ca. 100 stuks, waardoor De Witte Markt de tweede vlooienmarkt van Nederland werd! De jaren erop groeide het aantal kramen gestaag door naar ca. 300 stuks. In 1995 droegen de heer en mevrouw van Eijk het stokje over aan hun dochter.

De jaren daarna bereikte de vlooienmarkt zijn hoogtepunt, met maar liefst 500 kramen. Wekelijks waren er live optredens en zelfs een levende kerststal.

De jaren daarna slonk De Witte Markt in omvang door concurrentie van buitenaf.

In 2014 werd besloten om een nieuwe loods neer te zetten, omdat de oude aan vervanging toe was.

Begin 2015 was de loods af. Een totaal nieuwe indeling van de kramen en een mooie plek voor het horeca gedeelte. Het is een stuk overzichtelijker geworden. De units hebben een betere plek gekregen en alle kramen staan in rijen over het midden verdeeld.

De Witte Markt is en blijft een begrip in de Hoeksche Waard, e.o.!